Gå til indhold
Den 1. august har Jan Christiansen, der er sælger i Bygma Kolding, været ansat i den samme virksomhed i et halvt århundrede.
Den 1. august har Jan Christiansen, der er sælger i Bygma Kolding, været ansat i den samme virksomhed i et halvt århundrede.

Nyhed -

50-års jubilar i Bygma Kolding

Den 1. august 2022 har Jan Christiansen, der er sælger i Bygma Kolding, været ansat i den samme virksomhed i et halvt århundrede. For nylig blev han hædret på scenen ved Bygma-koncernens store nordiske koncernfest for 2.000 medarbejdere.

Da Jan Christiansen som 16-årig gik ud af skolen, kom han i lære i Grønborg Tømmerhandel i Kolding. Egentlig ville han gerne have været tømrer, men hans far mente at en læreplads i byggebranchen var mere passende. Og Jan har aldrig fortrudt, at han valgte at lytte til sin far. ”Jeg havde en rigtig god læretid, hvor jeg sideløbende gik på handelsskole fire dage om ugen” fortæller Jan Christiansen. ”Tømmerhandlen, som senere blev en del af Bygma, var en af byens førende og jeg lærte en masse, som jeg har kunnet tage med mig videre”.

Gode oplevelser
Et af karrierens højdepunkter var da Jan fik mulighed for at komme i praktik på et savværk i Boden i Nordsverige. Det var med sommerfugle i maven at han sad på stationen i en lille svensk flække med en tommestok i hånden, så han kunne blive genkendt af savværkets direktør, der kom for at hente ham. Men det var med rank ryg at han, tre måneder senere, igen drog mod Kolding en masse erfaring rigere og med en stor viden om forarbejdning af træ.

En anden god oplevelse stammer fra dengang Jan blev udset til at vælge værktøj til fire forskellige væresteder i Kolding. ”Det var en sjov og spændende opgave at være med til at definere de opgaver, brugerne af stedet kunne løse med forskellige typer af værktøj” siger han. ”Og i tillæg fik vi en ordre på levering af en terrasse med opbygning og møblement til et af værestederne”.

Højt til loftet
Jan Christiansen blev udlært i 1975, hvorefter han tog med Søværnet til Grønland som en del af sin værnepligt. Herefter vendte han tilbage til Grønborg Tømmerhandel, nu som fastansat i det daværende byggemarked med ansvar for indkøb af beslag og el-værktøj. Gennem årene udviklede Jan sin rolle fra at være ’ekspedient’ til at være ’sælger’ med en bred portefølje. I dag har han fortsat ansvar for indkøb af el-værktøj og betjener primært håndværkskunder. Bygma Kolding er flyttet til nye lokaler på Gejlhavegård og Jan er den, der åbner butikken hver morgen kl. 6.30.

Når Jan Christiansen er blevet i den samme virksomhed i nu 50 år, skyldes det for en stor del de gode kollegaer og et arbejdsliv, hvor der er højt til loftet. Han nævner også de mange gode kunder, hvoraf nogle endda er kommet i forretningen siden dengang Jan stod i lære.

Det siger chefen
”Jan er meget loyal og pligtopfyldende. Han er et stort aktiv som ’vidensbank’ især inden for værktøj og el-værktøj” siger butikschef Tommy Ravn, der er Jan Christiansens nærmeste leder. ”Han har været en god, loyal kollega over for både virksomheden og mig i de mere end 25 år, vi har arbejdet sammen, og han tilpasser sig altid teamet på en positiv måde. Stor respekt for Jans arbejdsindsats herfra”.

Privat bor Jan Christiansen sammen med Lisbeth i Lunderskov, hvor han selv er født og opvokset. Jan har ikke selv børn, men nyder at Lisbeth har tre voksne sønner. Den mellemste er sammen med sin kæreste lige blevet forældre til en dejlig lille pige, så nu må han kalde sig bedstefar. I fritiden spiller Jan firma-bowling for Bygma Kolding. Han spiller også krolf i den lokale klub, hvor han er holdkaptajn for et 3. div. hold. Derhjemme går tiden med at pusle i haven og snedkerere lidt i eget lille værksted.


Bygma Kolding holder 50-års jubilæumsreception for Jan Christiansen fredag den 19. august kl.12-15.
Tilmelding på amo@bygma.dk

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783