Gå til indhold
Bygmas direktør på Færøerne, Sjúrður Olsen, har 25-års jubilæum den 28. april
Bygmas direktør på Færøerne, Sjúrður Olsen, har 25-års jubilæum den 28. april

Nyhed -

Bygmas direktør på Færøerne har 25-års jubilæum

Sjúrður Olsen, direktør for Bygma Balslev, kan fejre 25-års jubilæum den 28. april 2020

Som ung sejlede Sjúrður Olsen på de syv verdenshave, og kom nærmest jorden rundt som matros. Han var hjemmefra i op til 9 måneder ad gangen, og trivedes godt med det frie liv. Ambitionen var at blive kaptajn, men drømmen sluttede brat, da han kom til skade med sin motorcykel og brækkede hoften og låret.

Livets lærdom
I stedet gik Sjúrður Olsen i land, og begyndte at køre lastbil for en trælastvirksomhed. Han fik smag for branchen, og havde talent for salg, så snart flyttede han ind på kontoret. Efter otte år hos Havnar Timburhandil skiftede Sjúrður til en stilling som leder for trælasten hos Bygma Balslev. I 2008 blev han salgsdirektør for hele virksomheden og for ca. 1½ år siden betroede Bygma ham hvervet som direktør for Færøernes største byggecenter. Sjúrður Olsen udtrykker det som ‘livets lærdom’, der har bragt ham så langt.

Tillid er afgørende
Sjúrður Olsen er kendt som en mand, der siger tingene lige ud. Det gælder i alle relationer; både til kunder, kolleger og medarbejdere, og han er respekteret for det. Der tegner sig samtidig et billede af en empatisk leder, der skyer enhver form for bureaukrati. “Jeg stoler på folk, og forventer det samme af dem”, siger han.

Og tillid er afgørende, når man skal lede en danskejet virksomhed på Færøerne. “Der er stor kulturforskel på Færøerne og Danmark, men alle færinge forstår og taler dansk” forklarer Sjúrður. “Det er bl.a. andre byggematerialer der efterspørges, vi bygger langt mere i træ, og måden at drive forretning på er mere direkte. Jeg har en regionsdirektør i Danmark, som forstår forholdene heroppe, og det er meget medvirkende til at vi lykkes”.

Aktiv på alle fronter
Og det går rigtig godt for Bygma Balslev. “Vi har en stærk position på Færøerne, og er teknologisk langt fremme. Det er en styrke, at vi har en økonomisk stærk koncern i ryggen og har gode, stabile medarbejdere. Jeg glæder mig over den vækst vi har, og over at være med til at bygge nyt. Lige nu er vi fx. ved at opføre en ny stor hal, og vi har udvidet forretningen i flere omgange”, siger Sjúrður Olsen.

Sjúrður og hans kone Elin har tre voksne børn og fem børnebørn. Parret bor på Argir, som er en bydel på den anden side af åen Sandá. Tidligere var Sjúrður Olsen aktiv i politik og sad bl.a. i Thorshavns byråd i en årrække. I dag tilbringes fritiden oftest med ridning eller fodbold sammen med børnebørnene. 

Emner

Kategorier

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783