Gå til indhold
IT-chef Søren Bo Olsen fra Bygma kan fejre 25-års jubilæum den 1. september
IT-chef Søren Bo Olsen fra Bygma kan fejre 25-års jubilæum den 1. september

Nyhed -

Karrieskift til ’back office’ gjorde forskellen for 25-års jubilar

Søren Bo Olsen, der er IT-chef i Bygma har 25-års jubilæum den 1. september. Han startede som trælastsælger, men valgte siden IT-vejen.

Søren Bo Olsen er uddannet trælastsælger, men efter en årrække skulle det vise sig, at arbejdet som sælger med daglig kundekontakt - og alt hvad deraf følger - ikke syntes at være hans helt rigtige kald. Søren ville hellere arbejde ’back office’ og det fik han mulighed for i den Bygma-ejede Roskilde Trælasthandel.

I starten bestod jobbet primært af administrative opgaver såsom vedligeholdelse af varekartotek, godkendelse af leverandørfakturaer og fakturering af salg til kunder. Imens voksede Sørens interesse for IT, og der gik ikke længe før de administrative arbejdsopgaver blev erstattet af IT-relaterede opgaver. Søren blev også hurtigt ’go-to-guy’ når kollegaerne havde IT-problemer.

Et fag i rivende udvikling
Efter en afstikker som konsulent i et IT-hus savnede Søren Olsen branchen og han vendte tilbage til Bygma koncernen; denne gang tilknyttet IT-afdelingen. Årtusindeskiftet nærmede sig, og Bygma havde to år til at forberede udrulningen af et nyt ERP-system.

Det var nogle travle år, hvor vi kørte rundt til samtlige forretninger og hjalp med implementeringen af systemet” fortæller Søren. ”Vi levede i en kuffert på landevejen og mødte samtlige ansatte i koncernen. Det var en spændende og meget lærerig tid. IT er jo et område der konstant er i rivende udvikling. Det har derfor aldrig været kedeligt at arbejde med; det der er nyt og moderne det ene år er forældet det næste. Der har derfor altid været nye udfordringer at kaste sig over”.

Selvlært med en nyttig fortid
I dag er Søren Bo Olsen IT-chef og har ansvar for en håndfuld interne og eksterne IT-medarbejdere. Hans primære arbejde består i at få Bygmas systemer til at understøtte dagligdagen i forretningen bedst muligt.
Søren fortæller at hans tidligere karriere som trælastsælger gavner ham i hans nuværende stilling: ”At skulle ’designe’ et ERP-system til at kunne understøtte alle typer forretninger så godt som muligt, har været én af de spændende opgaver, hvor jeg føler, at min fortid som trælastsælger har været en fordel. Det er et kæmpe plus at jeg ’taler samme sprog’ som det personale der sidder ude i vores forretninger.”

For ca. et år siden blev Søren også tilbudt ansvaret for at etablere et nyt salgspriskontor, sideløbende med jobbet som IT-chef, som er kommet godt fra land hjulpet af dygtige medarbejdere. ”At have oplevet en arbejdsplads der gennem de sidste 25 år er vækstet til en stor nordisk koncern har været en sjov, inspirerende og udfordrende rejse”, slutter han.

Søren Bo Olsen bor i Køge med sin hustru Noazofia. Sammen har parret en 21-årig søn. Søren og hans hustru er for nylig flyttet i lejlighed efter at have solgt parcelhuset i forbindelse med at deres søn flyttede hjemmefra. I sin fritid nyder Søren at fotografere og at rejse.

25-års jubilæet den 1. september markeres internt med kollegaerne.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783