Gå til indhold
Mikkel Jellesen, salgstrainee i Bygma Aalborg C, har netop aflagt fagprøve om 'Bambusgulve og bæredygtighed'
Mikkel Jellesen, salgstrainee i Bygma Aalborg C, har netop aflagt fagprøve om 'Bambusgulve og bæredygtighed'

Pressemeddelelse -

Bæredygtige emner hitter til fagprøve: - Mikkel fra Aalborg valgte bambusgulve

Mikkel Jellesen er salgstrainee i Bygma Aalborg C. Han har netop bestået fagprøven som bevis på at han har nået slutmålet for sin 2-årige handelsuddannelse i Bygma. Mikkels emnevalg understreger den unge generations voksende interesse for bæredygtighed.

Mikkel Jellesen – der bor i Nørresundby og hver dag cykler til jobbet – valgte at aflægge fagprøve i emnet ’Bambusgulve og bæredygtighed’. Til sin fagprøve ønskede Mikkel at lave noget som var både unikt og spændende. ”Jeg vidste at emnet ville blive en udfordring, men en lærerig en af slagsen”, fortæller han.

Aktuel problemstilling
”Bambusgulve er et forholdsvis uprøvet produkt, men bambus er både slidstærkt og CO2 neutralt i hele sin levetid fra spire til afbrænding, så jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til det” siger Mikkel videre. ”Jeg startede med at kontakte Bygmas hovedleverandør af bambusgulv, hvor jeg fik god information. Herefter evaluerede jeg markedet og de aktuelle behov og fik min salgsperiode – der var en del af fagprøven – til at passe med en kampagne på bambusgulv. Det betød at jeg både kunne skabe blikfang og tilbyde produktet til fordelagtig pris.”

Mikkel indkasserede en flot karakter for sin fagprøve, der gennemføres i samarbejde mellem Bygma og Business College Syd, der står for den teoretiske del af uddannelsen. Fagprøven forholder sig til en praktisk problemstilling i virksomheden, og er valgt af eleven i samarbejde med hans eller hendes nærmeste leder.

Bæredygtig dagsorden
”Det glæder os, at op mod halvdelen af alle vores elever i år har valgt at behandle bæredygtige emner i deres fagprøver” siger marketingdirektør og bæredygtighedsansvarlig Lasse Svendsen. ”Det har stor betydning, at Bygma, som den største danskejede leverandør til byggeriet, er med i udviklingen af bæredygtigt byggeri i Danmark. Ved at holde fokus på bæredygtighed, og investere i at informere vores kunder, uddanne vores medarbejdere og stille krav til vores leverandører, er vi med til at mindske byggeriets samlede klimabelastning. Og den dagsorden skal de unge være med til at videreføre”.

Mikkels planer for fremtiden er at blive en rigtig god trælastsælger. ”Bæredygtighed bliver i fremtiden et grundvilkår for at drive forretning, og vi oplever allerede nu en stigende interesse for emnet. Jeg har fokus på at dygtiggøre mig, så jeg kan vejlede i alle typer af produkter; herunder også de bæredygtige”.

Bygma har hvert år ca. 80 elever under uddannelse. Et nyt hold starter i Bygma til september. Se: bygma-salgstrainee.dk

Emner

Kategorier

Regions


Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Bygma Gruppen omsatte i 2019 for 8,4 mia. DKK.

Pressekontakt

Jytte Wolff-Sneedorff

Jytte Wolff-Sneedorff

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse og Kommunikation 88 51 19 37