Gå til indhold
Bygma Gruppen præsenterer et tilfredsstillende resultat for 2022
Bygma Gruppen præsenterer et tilfredsstillende resultat for 2022

Pressemeddelelse -

Bygma Gruppen præsenterer tilfredsstillende resultat for 2022. ”I en brydningstid har vores medarbejdere ydet en ekstraordinær indsats”

Efterdønningerne fra et internationalt handelsmarked i opbrud har sat sine spor hos den danskejede koncern Bygma Gruppen. Det til trods er der tilfredshed med den organiske vækst på knap syv procent, som skal tilskrives koncernens medarbejdere – de har, ifølge koncerndirektør Peter H. Christiansen, leveret en ekstraordinær indsats.

Bygma Gruppen kan i dag i sin ledelsesberetning præsentere en nettoomsætning på 11,6 mia. kroner for regnskabsåret 2022. Det er 760 millioner kroner mere end sidste år og sammenholdt med den organiske vækst på 6,8 procent, kalder koncerndirektør Peter H. Christiansen årets resultat for tilfredsstillende, da det er opnået på trods af det seneste års udfordringer med prisstigninger og forsyningsvanskeligheder.

- I lighed med årene før, har 2022 været præget af de samme grundlæggende globale udfordringer. Vi har dog formået at opretholde et højt aktivitetsniveau og gjort vores for at holde hjulene i gang, ikke mindst takket være vores medarbejdere, som har bidraget ud over det sædvanlige, siger koncerndirektør, Peter H. Christiansen.

Ekstraordinær indsats
At Bygma Gruppen kan binde en sløjfe om årets gode resultat falder i sidste ende tilbage på virksomhedens 2.700 medarbejdere. De har dagligt skullet navigere i og håndtere de udfordringer, Bygma selv og kunderne har stået over for.

- Det kræver dedikation og en ekstraordinær indsats at klare sig igennem en brydningstid, som vi har oplevet de senere år – det, og mere til, har vores medarbejdere leveret. De fortjener den største ros og anerkendelse for resultatet i 2022, siger Peter H. Christiansen.

Den administrerende direktør fremhæver Bygma som en arbejdsplads med en helt unik kultur, der er bygget op om og af medarbejdere, som har været en del af koncernen i flere årtier.

- Vi er ikke bange for at sige, at vi har markedets bedste medarbejdere, og vi råder over en helt exceptionel mængde viden og erfaring, som er bygget op af ambassadører, der har dedikeret sig til Bygma i flere årtier. Vores fundament er stærkt, og det gør os i stand til at imødegå omstændigheder og udfordringer, vi ikke selv er herre over. Det gør mig stolt, siger Peter H. Christiansen.

Afgørende for den stærke kultur hos Bygma er ligeledes deres investering i uddannelsen af fremtidens medarbejdere og fastholdelsen heraf, peger Peter H. Christiansen på.

Senest har Bygma introduceret en Sales Excellence-uddannelse for unge sælgere, der har afsluttet deres handelsuddannelse inden for de seneste fem år, ligesom de løbende efteruddanner alle deres ledere for at højne vidensniveauet og den enkeltes markedsværdi.

Udstrakt hånd til kunderne
Med mere end 100 forretningsenheder i Norden, heraf en stor andel på det danske marked, er Bygma den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer.

I lyset af de seneste års udvikling på verdensplan og med første kvartal af 2023 overstået, kalder Peter H. Christiansen det fortsat svært at spå om, hvordan den resterende del af året kommer til at se ud i overskrifter – han mærker dog en afmatning på markedet, der formentlig kommer til at hænge ved.

- Vi kigger ind i stigende renter og inflation, hvilket forståeligt skaber en usikkerhed hos håndværkerne og der bliver længere mellem ordrerne, både når vi snakker nybyg og renoveringer, siger Peter H. Christiansen.

Han uddyber:

- Som håndværkernes foretrukne samarbejdspartner skal vi fortsat være bevidste om vores ansvar og udnytte det tætte bånd, vi har til kunderne ude i lokalområderne. Vores lokale forankring betyder, at vores medarbejdere ved, hvilke udfordringer den enkelte håndværker står med, og dem skal vi hjælpe med at løse efter bedste evne.

Faktaboks

Bygma og bæredygtighed
I december 2022 lancerede Bygma en ny bæredygtig vidensplatform målrettet landets håndværkere. Med platformen ønsker Bygma at løfte barren og give håndværkerne en platform, hvor de effektivt og hurtigt kan få overblik over og indsigt i gældende lovkrav og ansvar i bæredygtige processer.

Hjemmesiden er tænkt som en digital håndbog med information EPD’er, LCA-filer, den frivillige bæredygtighedsklasse – og meget mere.

Bygma uddanner både elever og medarbejdere inden for bæredygtighed, ligesom de stiller krav til, at deres leverandører lever op til miljøkrav og generelt agerer miljøbevidst. I efteråret 2022 afholdt Bygma klima-informationsmøder om de nye lovkrav i BR 18 for 2.000 kunder, ligesom 700 Bygma-sælgere har gennemgået en omfattende uddannelse i bæredygtighed.

Derudover har Bygma bæredygtighedsambassadører i alle sine 62 forretninger.

Skatteminister Jeppe Bruus med tak til Bygma
Bygma Gruppen er blandt de 100 virksomheder, der betaler mest i selskabsskat i Danmark. I anledning af den årlige offentliggørelse af de ’åbne skattelister’ for 2021 aflagde skatteminister Jeppe Bruus Bygma Gruppens hovedkontor i Søborg et besøg. Her mødtes ministeren med Peter H. Christiansen, adm. direktør og medejer af den familieejede byggematerialekoncern.

Af de ’åbne skattelister’ fremgår det, at landets selskaber i 2021 betalte et historisk højt beløb på over 100 mia. kr. i selskabsskat i 2021, hvilket udgør en 50 % forhøjelse i forhold til sidste år. Heraf tegnede Bygma Gruppen sig for mere end 185. mio. DKK.

Skatteministeren rettede en personlig tak til Peter H. Christiansen for det store bidrag til det danske samfund, og udtrykte stor tilfredshed med det samarbejde skatteforvaltningen har med Bygma Gruppen og de øvrige store skattebetalende danske selskaber.

Emner

Kategorier


Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.600 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Bygma Gruppen omsatte i 2021 for 10,8 mia. DKK.

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783