Gå til indhold
Elnaz Ehsani, ny klima- og bæredygtighedsdirektør, har de seneste år drevet og defineret den grønne dagsorden hos Bygma Gruppen. Det arbejde glæder hun sig til at fortsætte med, blandt andet med et stort fokus på at geare SMV’erne til at investere i
Elnaz Ehsani, ny klima- og bæredygtighedsdirektør, har de seneste år drevet og defineret den grønne dagsorden hos Bygma Gruppen. Det arbejde glæder hun sig til at fortsætte med, blandt andet med et stort fokus på at geare SMV’erne til at investere i

Pressemeddelelse -

Bygma Gruppen udpeger ny klima- og bæredygtighedsdirektør fra egne rækker

Elnaz Ehsani blev i 2020 præsenteret som ny klima- og bæredygtighedschef hos Bygma Gruppen. Nu skifter hun cheftitlen ud med rollen som direktør på området - Bygma Gruppens koncernchef, Peter H. Christiansen, kalder det en anerkendelse af hendes dedikerede indsats de seneste år.

Danmarks største danskejede leverandør af byggematerialer til professionelle har været en tur i egne rækker for at finde sin nye klima- og bæredygtighedsdirektør. Elnaz Ehsani er tiltrådt stillingen pr. 1. maj, efter at have varetaget rollen som koncernens klima- og bæredygtighedschef siden september 2020.

Koncernchef i Bygma Gruppen, Peter H. Christiansen, kalder Elnaz Ehsani for det naturlige valg og peger på, at udnævnelsen som direktør er en anerkendelse af hendes indsats og virksomhedens skabte resultater inden for klima og bæredygtighed.

- Den bæredygtige udvikling hos Bygma har de seneste år være markant, og her har Elnaz Ehsani spillet en vital rolle. Det gælder både internt og eksternt, og hun er en af de afgørende årsager til, at vi i dag står stærkt i vores bestræbelser med at være på forkant med kundernes behov for professionel og kvalificeret sparring inden for ansvarligt byggeri,” siger Peter H. Christiansen og tilføjer:

- Det er derfor en utrolig glædelig nyhed, at hun har takket ja til at fortsætte sit flotte arbejde i den nye rolle.

SMV’erne og de ny klimakrav
Med 2023 fulgte en række nye klimakrav i bygningsreglementet med det formål at nedsætte udledning af CO2 og andre drivhusgasser – understøttet af et krav om LCA-beregninger for nye byggerier.

Den nye virkelighed har for mange af byggebranchens SMV’er skabt usikkerhed over reglerne for bæredygtig dokumentation. Det har Bygma, anført af Elnaz Ehsani, arbejdet målrettet med at afhjælpe gennem deres professionelle dokumentationsplatform ProffDok og undervisning.

- Usikkerheden har blandt mange SMV’er været stor, blandt andet hos håndværksmestrene, fordi der mangler information og klare retningslinjer i forbindelse med eksempelvis mindre byggesager. Vi ønsker at være håndværkernes foretrukne sparringspartner, og vi har set det som vores ansvar at understøtte dem på bedst mulig vis, så de alle er gearet til at investere i bæredygtig vækst og den grønne omstilling, siger Elnaz Ehsani.

Den nye klima- og bæredygtighedsdirektør forklarer, at Bygma blandt flere konkrete tiltag har holdt klimaseminarer for landets håndværkere, ligesom de har oprustet markant i form af bæredygtighedskonsulenter i alle landsdele. Endelig har Bygma lanceret et bæredygtigt univers, der effektivt og hurtigt give håndværkerne overblik over gældende lovkrav og ansvar i bæredygtige byggeprocesser.

Dokumentation og viden
Elnaz Ehsani, der er uddannet civilingeniør fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) med speciale i energi og indeklima, har som klima- og bæredygtighedschef drevet og i høj grad defineret den bæredygtig dagsorden hos Bygma Gruppen.

Det arbejde er hun både glad og stolt over at skulle fortsætte med.

- Vi har brugt de seneste år på at uddanne medarbejdere og kunder, samt forstå kundernes behov i værdikæden og skabe et professionelt dokumentationsværktøj, der sparer kunderne for utrolig meget tid og besvær. Det arbejde er vi kommet rigtig langt med takket være vores mange stærke interne kompetencer, og jeg glæder mig enormt til fremadrettet at rykke os yderligere på området, siger den nye direktør, Elnaz Ehsani.

Emner

Kategorier


Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.700 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Bygma Gruppen omsatte i 2022 for 11,6 mia. DKK.

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783