Gå til indhold
Bygma var sidste år officiel sponsor på enkeltstarten Grand Départ Copenhagen. Bygmas biler var dermed en del af den karavane, der kørte forud for rytterne. Fotokredit: Bygma A/S
Bygma var sidste år officiel sponsor på enkeltstarten Grand Départ Copenhagen. Bygmas biler var dermed en del af den karavane, der kørte forud for rytterne. Fotokredit: Bygma A/S

Pressemeddelelse -

Bygma nørder verdens største cykelløb: Går all-in med podcastsponsorat

Landets største danskejede leverandør til byggeriet, Bygma, er blevet ramt af Tour de France-feberen og den mere nørdede dækning af cykelløbet. Bygma har nemlig valgt at sponsere podcastmediet Medianos cykelkanal Souplesse, som dagligt leverer fyldestgørende dækning af årets Tour de France. Derudover har de sammen med AIRTOX købt sig ind som hovedsponsorer på TV 2’s dækning af løbet.

Søndag d. 24. juli sidste år markerede en historisk dag for dansk idræt. Her kunne Jonas Vingegaard, med et forspring på mere end to et halvt minut til nærmeste forfølger, iført den gule førertrøje på Champs-Élysées, lade sig kåre som vinder af verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France.

Forud for hans fantastiske præstation bød løbet på tre indledende danske etaper, hvor tilskuere og tv-seere fra hele verden blev budt velkommen til et Danmark iklædt Dannebrogs røde og hvide farver. En national folkefest uden sidestykke, som for manges vedkommende fik cykelfeberen til at rase.

Også hos Bygma var cykelfeberen til at tage og føle på. Marketingdirektør, Lasse Weien Svendsen, forklarer, at Bygma sidste år var officiel sponsor på tourstarten Grand Départ Copenhague Danemark. På bagkant af løbet og Jonas Vingegaards sejr besluttede de sig imidlertid for at tage endnu mere aktiv del i danskernes nye favoritsport igen i år.

- Sidste års udgave af Touren udviklede sig til en enestående sportsbegivenhed på dansk jord. Vi var stolte sponsorer af Grand Départ Copenhague Danemark, og det føltes som om, at hele nationen stod langs vejene og jublede. Det var elektrisk, og jeg kan roligt sige, at vi er blevet revet med som virksomhed, særligt med Jonas’ sejr. Derfor besluttede vi os for, at vi også fremadrettet ønsker at være en del af det, siger Lasse Weien Svendsen og uddyber:

- Vi er derfor rigtig stolte over, at vi nu har bidraget økonomisk til, at podcasten Mediano igen har kunnet stable en cykelkanal på benene under navnet Souplesse. Kanalen leverer både fyldige optakter op til Tour-start samt grundig dækning med et stærkt hold af værter og gæster hver eneste dag. Derudover står vi sammen med AIRTOX som hovedsponsor på TV 2’s dækning af årets løb.

Cykelsommeren bliver god
Souplesse bliver således genoplivet denne sommer efter at have været lagt i dvale siden 2019.

Som en fast del af ekspertholdet har Mediano, anført af chefredaktør og stifter af podcastmediet Peter Brüchmann, inviteret de to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Lars Michaelsen, ind bag mikrofonen. Peter Brüchmann glæder sig over mediets genopståede mulighed for at dykke ned i cykelsportens unikke verden.

- Vi er glade for, at Bygma kom og bankede på døren og ville bakke op om Souplesse. Det ville være en skam ikke at genoplive formatet. Vi elsker cykelsporten, dens kultur og dens historie, og vi kommer til at dække den med passion, kærlighed og ikke mindst kritiske øjne. Vi har linet eksperter og fagfolk op til alle udsendelser, som alle kommer til at bidrage til et tårnhøjt fagligt niveau, siger Peter Brüchmann.

Udover den aktuelle udvikling i årets Tour de France vil Souplesse i sin dækning også sætte fokus på alt det, der indrammer cykelsporten – fra ejerskabet bag de enkelte hold til cyklingens økonomiske ressourcer sammenlignet med andre sportsgrene.

- Vi glæder os meget til at byde danskerne indenfor i vores nørdede cykelunivers. Vi kan tydeligt se og mærke, at cykelfeberen buldrer afsted efter Vingegaards fantastiske præstation sidste år, så det bliver en sand fornøjelse at dække Touren med god, økonomisk støtte fra Bygma, slutter Peter Brüchmann af.

Souplesse-kanalen findes på en række forskellige platforme her:


Billede 1:
Holdet bag cykelpodkasten Souplesse, der sponseres af Bygma. Fra venstre ses vært Sebastian Stanbury, sportsjournalist Jacob Staehelin, tidligere cykelrytter Lars Michaelsen, cykelekspert Per Bausager og vært Adam Møller Gomaa. Fotokredit: Marcus Califano

Billede 2: På billedet ses journalist Jacob Staehelin, som er en del af det faste hold, der dagligt skal dække Tour de France på Souplesse. Fotokredit: Marcus Califano

Billede 3: På billedet ses tidligere cykelrytter Lars Michaelsen, som er en del af det faste hold på Souplesse. Fotokredit: Marcus Califano

Billede 4: På billedet ses podcastvært Adam Møller Gomaa og den tidligere cykelrytter Lars Michaelsen. Fotokredit: Marcus Califano

Billede 6: Fra afslutningen af Tour de France 2022 i Paris.Fotokredit: Bygma A/S

Emner

Kategorier


Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.700 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Bygma Gruppen omsatte i 2022 for 11,6 mia. DKK.

Kontakt

Lasse Weien Svendsen

Lasse Weien Svendsen

Pressekontakt Marketingdirektør Marketing 27885783