Gå til indhold
Emilie og Ida Abildgaard fra Bygma Amager bestod deres fagprøver med flot resultat.
Emilie og Ida Abildgaard fra Bygma Amager bestod deres fagprøver med flot resultat.

Pressemeddelelse -

Tvillinger fra Bygma Amager fik topkarakterer i fagprøve

Emilie og Ida Abildgaard er tvillinger. Begge er ansat som salgstrainees i Bygma Amager; Emilie har valgt værktøjslinjen, Ida er gået trælast-vejen. Pigerne har netop bestået deres fagprøver; den ene med et flot 10-tal den anden med et endnu flottere 12-tal som bevis på at de har nået slutmålet for deres uddannelse i Bygma. Om få måneder er de udlært og godt rustet til en fremtid i byggebranchen.

Leverance på byggepladsen
Emilies fagprøveopgave handlede om optimering af salg på befæstelse. ”Jeg valgte dette emne, fordi man hele tiden skal være nytænkende, når man opererer i et konkurrencepræget marked” fortæller Emilie Abildgaard. ”Det er vigtigt at håndværkerne altid har det nødvendige sortiment til rådighed på byggepladsen, så i min opgave har jeg arbejdet med et fleksibelt skruesortiment, som kan tilpasses efter behov og leveres direkte på byggepladsen”.

Bæredygtighed og grønne tage
Ida aflagde fagprøve i emnet bæredygtighed og grønne tage. ”Det valgte jeg fordi bæredygtighed og miljø har stigende opmærksomhed i samfundet og fordi grønne tage - lavet af mos-sedum - er et relativt nyt produkt i Danmark. Jeg valgte at fokusere på både de økonomiske og miljømæssige aspekter af produktet” siger Ida Abildgaard.

Fagprøven gennemføres i et samarbejde mellem Bygma og Business College Syd, der står for den teoretiske del af uddannelsen. Fagprøven forholder sig til en praktisk problemstilling i virksomheden, og er valgt af eleven i samarbejde med hans eller hendes nærmeste leder.

Vil tiltrække de bedste
Efter endt uddannelse ønsker Emilie og Ida at fortsætte i Bygma og udvide deres fagkundskab inden for byggebranchen. ”Det er en alsidig branche som vi synes er utroligt spændende og Bygma er en stor virksomhed med mange muligheder for at udvikle sig” siger pigerne samstemmende.

Bygma har hvert år ca. 80 elever under uddannelse. ”Som en stor dansk virksomhed ønsker vi at tage et grundlæggende ansvar for den unge generations fremtid” siger HR-direktør Anette Sondrup. ”Vi har et ambitiøst mål om at tiltrække de bedste, og jeg er derfor glad og stolt over at der blev givet ikke mindre end 7 12-taller og 11 10-taller ved årets fagprøver.

Related links

Emner

Kategorier


Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer til både større og mindre byggerier. Bygma Gruppen havde i 2018 en omsætning på ca. 7,9 mia. DKK.

Pressekontakt

Jytte Wolff-Sneedorff

Jytte Wolff-Sneedorff

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse og Kommunikation 88 51 19 37

Relateret materiale